AAU logo

AAU DIGITAL HUB DENMARK

Cyber-fysiske systemer

 • +

  Cyber-fysiske systemer

  – også kaldet cyber-physical systems – er store selvorganiserede netværk, som fremtidens indlejrede systemer i stigende grad vil indgå i. Disse systemer bygger bro mellem den fysiske verden og computeren. KLIK FOR AT LÆSE MERE

  Cyber-fysiske systemer har uanede anvendelsesmuligheder, fx
   
  •    Robotkirurgi
  •    Trafikstyring
  •    Styring af vores bolig (varme, lys etc.).

  Man taler om at indlejrede systemer bringes til nye højder, og at det bliver rygraden i fremtidens samfund. Forskning inden for området skal sikre, at systemerne bliver mere korrekte, pålidelige, brugbare, effektive, optimale, fejltolerante samt modstandsdygtige over for hackerangreb.

Få et digitalt boost

Vind terræn i det digitale kapløb gennem AAU Digital Hub Denmark. Kom helt i front inden for teknologier som Internet of Things, Big Data og kunstig intelligens.

Spil, matematik og gulvvarme

MEST CITEREDE DATALOGER I DANMARK

De to dataloger i Danmark med størst kvalitet og relevans målt på citationer er professor Christian Søndergaard Jensen og professor Kim Guldstrand Larsen – begge fra  AAU (h-indeks, Google Scholar 2018).

Daisy – Center for Data-intensive Systemer

AAU: BEDST TIL SAMARBEJDE

AAU indtager førstepladsen på en liste over, hvor tilfredse virksomhederne er med samarbejdet med landets universiteter (Dansk Industri 2018)

Kortere rejsetid og bedre miljø med intelligente trafiklys

Center for data-Intensive cyber-fysiske systemer

Om AAU Digital Hub Denmark

Gennem AAU Digital Hub Denmark tilbyder vi samarbejde om løsning af konkrete udfordringer, kompentenceløft af medarbejderne og adgang til vores nye e-infrastruktur. Alt i en digital kontekst og med udgangspunkt i state-of-the-art forskningsbaseret viden.

Læs mere om mulighederne her

Kontakt

AAU Digital Hub Denmark:
Mail: tech@adm.aau.dk 
Telefon: +45 99 40 96 32