AAU logo

AAU DIGITAL HUB DENMARK

Virtual reality og Computer vision

 • +

  Computer vision

  er en ækvivalent til Human Vision, hvor kameraer erstatter øjnene, og algoritmer erstatter den menneskelige hjerne. Computer Vision muliggør derfor automatisk analyse af indholdet i billeder/video signaler. Dette er brugbart i mange forskellige applikationsområder lige fra automatisk kvalitetskontrol i produktionsindustrier, over tracking og genkendelse af individer, til sensing i selvkørende biler. KLIK FOR AT LÆSE MERE

  Eksempler på igangværende AAU-forskning i Computer Vision inkluderer:

  • Fødevarekontrol (i samarbejde med bl.a. Danish Crown og Danpo)
  • Æstetisk kvalitetskontrol (i samarbejde med bl.a. B&O og LEGO)
  • Person re-identifikation (i samarbejde med BLIP Systems)
  • Automatisk inspektion af vindmøllevinger vha. droner (i samarbejde med bl.a. PowerCurve og EasyInspect).
 • +

  Virtual Reality

  eller ’simuleret virkelighed’ – er computergenererede simulationer af visuelle, auditive og haptiske indtryk, der genskaber eller imiterer en oplevelse igennem de menneskelige sanser. Simulationerne kan også bruges i kombination med en virkelig oplevelse gennem sanserne. Det kaldes Augmented Reality (AR) eller ’udvidet virkelighed’ KLIK FOR AT LÆSE MERE

  Eksempler på igangværende AAU-forskning i Virtual Reality (VR):

  • ”Augmented hearing experiences” der simulerer og udvikler fremtidens høreapparater (i samarbejde med GN Resound)
  • Audiovisuelle interaktive simuleringer af lokaler eller biler for at undersøge forholdet mellem fysiske og perceptuelle parametre i rum (i samarbejde med Bang & Olufsen samt Bruel & Kjær)

Få et digitalt boost

Vind terræn i det digitale kapløb gennem AAU Digital Hub Denmark. Kom helt i front inden for teknologier som Internet of Things, Big Data og kunstig intelligens.

VR: Børn med autisme kan træne sociale færdigheder med Cirkus Summarum

AAU BEDSTE INGENIØRUNIVERSITET I EUROPA

AAU er Højt placeret på rankinglisterne. #1 i Europa  og #4 i verden inden for engineering (US News & World Report 2018). #1 i Danmark og #40 i verden inden for electrical engineering (QS World University Rankings 2018).

Virtuel verden skal træne børn i matematik

AAU KOMMERCIALISERER FLEST OPFINDELSER

AAU står for mere end 36% af al kommercialisering fra danske universiteter. Dermed er AAU det danske universitet, der sender flest opfindelser til markedet (Uddannelses- og Forskningsministeriet)

Computer vision skal forhindre drukneulykker

MULTISENSORY EXPERIENCE LAB

Robotter i kloakken vil spare samfundet kæmpe millionbeløb

Om AAU Digital Hub Denmark

Gennem AAU Digital Hub Denmark tilbyder vi samarbejde om løsning af konkrete udfordringer, kompentenceløft af medarbejderne og adgang til vores nye e-infrastruktur. Alt i en digital kontekst og med udgangspunkt i state-of-the-art forskningsbaseret viden.

Læs mere om mulighederne her

Kontakt

AAU Digital Hub Denmark:
Mail: tech@adm.aau.dk 
Telefon: +45 99 40 96 32